• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Veritas geeft afval- en materialenbeheer uit handen om verduurzaming te versnellen

Veritas geeft afval- en materialenbeheer uit handen om verduurzaming te versnellen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Veritas

De Belgische modeketen Veritas gaat haar afval- en materialenbeheer onderbrengen bij Recycling Partners Belgium BV (RPB), dat maakt Veritas bekend in een persbericht. De modeketen wil haar afval- en materialenbeheer zoveel mogelijk verduurzamen.

Dat zal Veritas per 1 april 2023 gaan doen. Vanaf dan gaat de modeketen monitoren welke materialen waar en wanneer aanwezig zijn in een organisatie met 120 winkels en een distributiecentrum in België. Daarnaast worden de materialen gesorteerd en worden de juiste partners aangestuurd voor de ophaling en verwerking ervan.

Dit alles staat in lijn met de stijgende waarde van grondstoffen. “Het doel is het afval- en materialenbeleid verder te optimaliseren, een afvalhandboek ter beschikking te stellen van elke werknemer, bronsortering te promoten en operationeel mogelijk te maken aan de hand van sorteereilanden, -instructies en -opleidingen. Stap voor stap leidt het tot afvalpreventie, restafvalreductie en hogere recyclage scores”, aldus Veritas in het persbericht.

Het is een bewuste keuze om dit onderdeel uit handen te geven omdat het ‘sneller zou leiden tot het gewenste resultaat’. “Marktkennis, een sterk netwerk en actieve aansturing zijn daarbij key en dat vinden we terug bij RPB. Veritas kan op die manier eigen resources volledig blijven inzetten op haar core retail activiteiten”, schrijft Veritas.

Duurzaamheid
Veritas