• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verdubbeling online kleding bestellingen door rotweer

Verdubbeling online kleding bestellingen door rotweer

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Men neme een koud en regenachtig weekend, tel daar een populaire shopactie bij op en het aantal online bestellingen schiet omhoog. Volgens online prijsvergelijker SuperSales is afgelopen weekend, 28 en 29 september, fors meer kleding online besteld dan tijdens het weekend ervoor toen het nog wel mooi weer was. Ook de conversie bij aangesloten webshops steeg met maar liefst 50 procent. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

"Na het laatste zomerse weekend lijkt het gedaan met het mooie weer. Consumenten maken zich klaar voor het koude seizoen en schaffen nieuwe items aan voor hun wintergarderobe," zegt Jochem Prins, mede-eigenaar van SuperSales in het bericht. De organisatie signaleert dat de stijging in bestellingen al werd ingezet op woensdag 25 september toen het weer omsloeg. Behalve het weer heeft ook de kortingsactie 'Glamour Day' meegespeeld. Glamour Day is een jaarlijks terugkerende winkelactie rond damestijdschrift Glamour.

SuperSales meldt dat 'de absolute piek' op zondag 29 september was. Prins: "We zien altijd een toename van de verkoop wanneer de nieuwe collectie wordt aangeboden met korting." Hoewel Glamour Day in fysieke winkels alleen op zaterdag 20 procent korting biedt, konden consumenten bij aangesloten webshops ook op zondag met korting kopen. Het bedrijf meldt verder dat veel kleding uit de actuele najaarscollectie is verkocht. Vrouwen hebben vooral laarzen, enkellaarzen, parka's, jeans en regenkleding besteld. Mannen kochten boots, hoodies, truien, overhemden en winterjassen.

Nog niet bekend is hoeveel van die bestellingen consumenten ook daadwerkelijk willen houden.

E-commerce
Supersales
Uitverkoop