• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Uw pakje bezorgd aan huis of in een automaat? Federaal minister van Post en Overheidsbedrijven geeft u de keuze

Uw pakje bezorgd aan huis of in een automaat? Federaal minister van Post en Overheidsbedrijven geeft u de keuze

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: PostNL

De Vlaamse overheid werkt aan een wet die bedrijven verplicht om klanten minstens één duurzame bezorgoptie te bieden, dat maakte Petra de Sutter, federaal minister van Post en Overheidsbedrijven, maandag bekend, volgens HLN. De maatregel werd al goedgekeurd door de ministerraad en ligt nu voor advies bij de Raad van State.

“Vóór 23:59 uur besteld, de volgende dag in huis”, het is een advertentie die u vast wel kent. De snelle bezorging is echter zelden duurzaam, terwijl consumenten vaker voor een milieuvriendelijke levering willen kiezen. Uit onderzoek blijkt ook dat de CO2-uitstoot met 17 procent verminderd kan worden als een bezorger 30 tot 40 pakketjes bij een pakketpunt kan leveren, in plaats van één aan de voordeur.

Door de nieuwe maatregel kunnen consumenten binnenkort aanduiden of men het pakketje aan huis of in een pakketautomaat geleverd wil hebben, meldt De Sutter volgens HLN. “Zo kunnen mensen zelf kiezen wat het milieuvriendelijkste is.” De Sutter werkt al langer aan een beleid voor duurzamere bezorging. “Er hebben nog nooit zoveel pakjesautomaten in ons land gestaan. Daarnaast wordt de duurzame impact van automaten vergroot. We maken e-commerce klant- en klimaatvriendelijker.”

Duurzaamheid
E-commerce