• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Urban Outfitters verdriedubbelt netto inkomen in boekjaar 2018

Urban Outfitters verdriedubbelt netto inkomen in boekjaar 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Waar Urban Outfitters aan het begin van vorig jaar nog een halvering van het netto inkomen moest rapporteren, zijn de jaarcijfers van 2018 een stuk positiever. Het bedrijf wist namelijk het inkomen op te voeren van 86 miljoen dollar naar 298 miljoen dollar (76 miljoen euro naar 263,6 miljoen euro), zo blijkt uit de gerapporteerde jaarcijfers.

Voor het gehele boekjaar 2018 rapporteert Urban Outfitters, Inc een omzet van 3,95 miljard dollar dankzij een omzetstijging van 9,3 procent. De omzet in de retail is toegenomen met 8 procent en in de groothandel is de netto omzet toegenomen met 10 procent.

De Anthropologie Group blijft de grootste inkomstenbron voor Urban Outfitters,Inc. Zo blijkt uit het jaarverslag. Het merk behaalde een omzet van 1,598 miljard dollar (1,4 miljard euro). Het merk Urban Outfitters volgt op de tweede plaats met een omzet van 1,528 miljard dollar (1,35 miljard euro). Free People voerde de omzet op naar 799 miljoen dollar (706,8 miljoen euro).

Urban Outfitters Inc voert netto inkomen op van 86 miljoen naar 298 miljoen

“Het vierde kwartaal sloot een ongelofelijk succesvol jaar af voor URBN en elk van onze merken,” aldus Richard Hayne, CEO van Urban Outfitters, Inc. De netto omzet in het vierde kwartaal nam met 3,7 procent toe in vergelijking met vorig jaar, zo blijkt uit het jaarverslag. In het vierde kwartaal opende Urban Outfitters, Inc. onder andere de eerste Nederlandse winkel van Free People. De winkel is gevestigd in de Negen Straatjes in Amsterdam, aan de Huidenstraat. Aan het einde van het boekjaar 2018 had de groep 245 Urban Outfitters winkels wereldwijd, 227 winkels van de Anthropologie Group en 125 winkels van Free People.

Waar het netto inkomen van Urban Outfitters, Inc in het boekjaar 2017 nog halveerde, schoot het in het eerste kwartaal van 2018 al omhoog met 280 procent.

Beeld: Urban Outfitters Inc

Anthropologie Group
Free People
Urban Outfitters
Urban Outfitters Inc