• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unlimited Footwear Group beëindigt samenwerking met Brunotti Footwear
Unlimited Footwear Group beëindigt samenwerking met Brunotti Footwear

Business

Unlimited Footwear Group beëindigt samenwerking met Brunotti Footwear

Door Marjolein Stormezand

11 jun. 2018

De in Waalwijk gevestigde groothandel Unlimited Footwear Group heeft zijn samenwerking op licentiebasis met Brunotti beëindigd. Dit kondigt het schoenenbedrijf aan in een persbericht. De afgelopen negen jaar werkte UFG met Brunotti samen op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop.

”Om de groei en goede resultaten zowel nationaal als internationaal verder te kunnen uitbouwen is er in goed overleg besloten de bestaande licentieovereenkomst te beëindigen”, aldus Marco de Gier COO van Unlimited Footwear Group in het persbericht. Vanaf winter 2018 neemt Brunotti de verkoop, distributie en ontwikkeling weer in eigen handen. Een deel van de zomer 2019-collectie zal nog wel door UFG ontwikkeld en geproduceerd worden.

Unlimited Footwear Group is een Nederlands modebedrijf dat opereert in, zoals het bedrijf zelf omschrijft, de ‘fast-fashion footwear’-markt. UFG ontwerpt en produceert al dertig jaar schoenen voor dames, heren en kinderen. Schoenen van de Group worden verkocht via winkelketens in Europa en Noord-Amerika onder private labels, onder het eigen merk Bullboxer en Rehab Footwear en onder licenties als Björn Borg Footwear en Gaastra Footwear. In 2016 kocht Unlimited Footwear Group de winkelformules Invito en Le Ballon.