• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unizo vraagt regering corona-steunmaatregelen te verlengen tot midden 2021

Unizo vraagt regering corona-steunmaatregelen te verlengen tot midden 2021

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondernemersorganisatie Unizo dringt bij de Vlaamse en Brusselse federale regering aan op het verlengen van bestaande corona-steunmaatregelen. De organisatie ziet ze het liefst verlengd totdat de pandemie onder controle is, zo blijkt uit een persbericht van Unizo.

Zo wil de organisatie dat tijdelijke werkeloosheid wegens overmacht, het overbruggingsrechts en de overbruggingskredieten worden verlengd tot midden 2021. “We beseffen dat dit veel geld gaat kosten, maar het alternatief is een tsunami van faillissementen, inkomsten- en jobverlies, met nog veel ergere gevolgen voor onze economie, welvaart en begroting,” aldus Danny van Assche, gedelegeerd voorzitter van Unizo, in het bericht. “We zitten nu al aan de derde opstoot van het coronavirus sinds maart. Er wordt hier en daar al luidop gesproken over een nieuwe lockdown, wat we absoluut moeten trachten vermijden. Maar het is nu wel duidelijk dat onze bedrijven alle beschikbare hulp zullen kunnen gebruiken, tot er een vaccin is om dit virus onder controle te krijgen.”

Volgens Unizo is er op Europees vlak al draagvlak voor het verlengen van het ‘tijdelijke steunkader’ tot 30 juni 2021.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Coronavirus
steunmaatregelen
UNIZO