• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unizo reageert op vernietiging omgevingsvergunning shoppingcomplex Kampenhout-Sas

Unizo reageert op vernietiging omgevingsvergunning shoppingcomplex Kampenhout-Sas

Door Caroline Brakel

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondernemersvereniging Unizo heeft in een persbericht gereageerd op de vernietiging van de omgevingsvergunning voor shoppingcomlex Kampenhout-Sas. Vorig jaar gingen zij in beroep tegen de vergunning voor het geplande shoppingcomplex van 21.000 vierkante meter dat projectontwikkelaar MG Real Estate op de voormalige witloofveiling wilde neerplanten.

Unizo is blij dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft besloten de omgevingsvergunning te vernietigen. Elke Tielemans, directeur van Unizo Vlaams-Brabant en Brussel, benadrukt in het persbericht dat Unizo niet vindt dat op de plek niets gebouwd mag worden. “We willen alleen een project dat duurzamer is en meer in evenwicht met de omgeving. Volgende maand gaan we hierover overleggen met de projectontwikkelaar en alle andere stakeholders.”

De ondernemersvereniging was tegen het shoppingcomplex omdat het aandeel klassieke retail in het project veel te groot was, aldus het bericht. “Zeker sinds de uitbraak van Corona is de druk op de klassieke retail nog groter geworden, wat naar verwachting zal leiden tot nog meer leegstand, ten koste van gemeentekernen, die we nu juist maximaal moeten versterken door er zoveel mogelijk functies samen te brengen,” aldus Tielemans.

Coronavirus
Detailhandel
Retail
shoppingcomplex Kampenhout-Sas
UNIZO