• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unizo over shoppingcenter Malinas: "Wat begon als een herlocalisatieproject, draaide uit op iets veel groters"

Unizo over shoppingcenter Malinas: "Wat begon als een herlocalisatieproject, draaide uit op iets veel groters"

Door Georgia Oost

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) kijkt met argusogen naar de ontwikkeling van het winkelcentrum Malinas in Mechelen, waar de bouw net van is begonnen. In een persbericht reageert de vereniging op de start van het nieuwe project.

“Het begon allemaal met de zoektocht naar een oplossing voor de herlocalisatie van enkele baanwinkels”, zegt Mia Vancompernolle, adviseur ruimtelijke ordening bij Unizo. “Daar konden we ons in vinden. Maar nu zien we een - old school - shoppingcomplex verrijzen, van 23.000 vierkante meter, waarbij de te verplaatsen baanwinkels slechts 37 procent van de voorziene oppervlakte invullen. De projectontwikkelaar heeft die herlocalisatie dus duidelijk als ‘alibi’ gebruikt. Waardoor ook de stad Mechelen hier is in meegegaan en een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP), geheel op maat van het project, heeft geschreven. Nu het project een voldongen feit is, houden we ons hart vast voor de toch al met leegstand geconfronteerde binnenstad. Wat begon als een herlocalisatieproject, draaide uit op iets veel groters.” Unizo wil een uitdoofscenario bepleiten, waarbij er geen bijkomende kledingzaken naar Malinas mogen komen.

Het Malinas project is een winkelcentrum dat gebouwd wordt in Mechelen, onder leiding van projectontwikkelaar Mitiska REIM. Het project zal veertig miljoen euro kosten en ongeveer 270 werknemers werven. De opening is gepland voor november 2021.

Malinas
UNIZO