Nu in België nieuwe coronamaatregelen zijn ingevoerd, ziet ondernemersvereniging Unizo de noodzaak groeien voor extra overheidssteun aan ondernemers. Dat stelt de organisatie in een persbericht. De maatregelen werden gisteren aangescherpt als gevolg van een stijgende groei in het aantal coronabesmettingen in het land.

Unizo zegt begrip te hebben voor de strengere maatregelen, want ‘een tweede lockdown moet absoluut vermeden worden’, zo is in het persbericht te lezen. Wel komt de terugkeer naar individueel winkelen volgens de organisatie als ‘een verrassing’, en de verstrengde maatregelen op het vlak van evenementen ‘torpederen de heropstart die voor vele kmo’s en zelfstandigen zo broodnodig was’.

Unizo vervolgt: “Er zullen hierdoor nog vele annuleringen volgen en voor velen ondernemers betekent deze beslissing een de facto sluiting én dit voor een lange tijd. Men moet daarom beseffen dat extra financiële ondersteuningsmaatregelen noodzakelijk zullen zijn om een massale faillissementsgolf te vermijden.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN