• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unizo dringt aan op oplossing voor ondernemers die coronasteun moeten terugbetalen

Unizo dringt aan op oplossing voor ondernemers die coronasteun moeten terugbetalen

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Winkelen met mondkapje. Beeld: David Visnjic / Andolu Agency via AFP

Duizenden ondernemers dreigen een deel van hun coronasteun te moeten terugbetalen door een administratieve fout. Unizo vraagt de overheid dit snel op te lossen. Dat maakte de ondernemersorganisatie dinsdag bekend in een persbericht. “Ondernemers die te goeder trouw hebben gehandeld, mogen niet gestraft worden”, aldus het persbericht.

Alles draait om de zogenaamde 'gezinslast', schrijft Rtv. Zelfstandigen kregen namelijk meer steun als ze een persoon ten laste hebben. Veel ondernemers met kinderen ontvingen zo onterecht extra coronasteun, vindt de overheid. Kinderen van de ondernemers zouden niet onder hun boekje, maar dat van een partner vallen. Zo spreekt Rtv een ondernemer die nu 11.000 euro moet terugbetalen.

Unizo-topman Danny Van Assche vraagt de overheid mild te zijn: “Ondernemers zijn nog steeds bezig de coronaklap te verwerken, en hebben daarbovenop nog de stijging van de energie-, grondstof en loonkost te verwerken gekregen. We vragen de overheid zich nu inschikkelijk op te stellen.”

Coronasteun
UNIZO