• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unibail-Rodamco komt met miljardenovername van concurrent Westfield

Unibail-Rodamco komt met miljardenovername van concurrent Westfield

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Nederlands-Franse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco neemt voor een bod van 21 miljard euro concurrent Westfield over. Dat maken de bedrijven dinsdag bekend. Met de overname wordt Unibail-Rodamco één van de grootste uitbaters van winkelcentra wereldwijd.

Het Australische Westfield bezit momenteel 35 winkelcentra, waarvan 33 in grote Amerikaanse steden. De overige twee Westfield-centra bevinden zich in Londen. Unibail-Rodamco zelf is goed voor 69 winkelcentra met een totale waarde van 43 miljard. In Nederland vallen onder meer Stadshart Amstelveen en het megaproject ‘The Mall of The Netherlands’ onder het beheer van Unibail-Rodamco. Gezamenlijk komen de vastgoedbeleggers uit op 61,1 miljard euro aan panden in 27 landen, die een bezoekersaantal trekken van 1,2 miljard mensen. Momenteel staat er voor nog eens 12 miljard euro aan winkelcentra op de planning, waaronder in Milaan en Parijs.

Christophe Cuvillier, de huidige topman van Unibail-Rodamco, zal de leiding krijgen over het nieuw te vormen bedrijf. “Wij zijn van mening dat deze transactie voor beide partijen een interessante kans biedt om resultaten te behalen die niet behaald zouden worden als we alleen zouden staan,” aldus Cuvillier in een persverklaring. “Het creëert een stevige basis voor groei in de toekomst. We kijken ernaar uit om de aandeelhouders van Westfield te verwelkomen als aandeelhouders in de nieuwe groep, en om van blijvende waarde te zijn voor ons huidige en toekomstige aandeelhouders.” Ook de Nederlander Jaap Tonckens, CFO bij Unibail-Rodamco, behoudt zijn post.

Beeld: Westfield Stratford City

Unibail Rodamco
Westfield