• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tweedehands shoppingplatform Sellpy maakt stap naar België

Tweedehands shoppingplatform Sellpy maakt stap naar België

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Sellpy

Sellpy, een tweedehands shoppingplatform oorspronkelijk uit Zweden, maakt de stap naar België. Het platform is vanaf vandaag beschikbaar, zo blijkt uit een persbericht.

Sellpy wil ‘duurzamer consumeren nog aantrekkelijker maken’ door op het platform een ruime keuze aan kwalitatieve pre-loved items aan te bieden via een flexibele en servicegerichte shop-ervaring. Zowel het kopen als verkopen van tweedehands mode wil Sellpy makkelijker maken. Als items niet meer verkocht kunnen worden, worden deze gebruikt voor textielrecycling of worden ze gedoneerd aan goede doelen, zo is te lezen in het persbericht.

“We zien dat het bewustzijn over en de vraag naar circulaire mode toeneemt bij onze klanten. We zijn er daarom enorm blij mee dat we met Sellpy nu ook in België een platform aanbieden waar klanten tweedehands fashion kunnen kopen en kleding kunnen verkopen, waardoor we de levensduur hiervan verlengen”, zegt Pär Lindback, country sales manager H&M België. H&M is via de investeringstak H&M Co:Lab sinds 2015 betrokken bij Sellpy. H&M is een meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf.

“We zien dat de vraag naar duurzame consumptie blijft stijgen. Tweedehands shoppen is hierbij natuurlijk een geweldige mogelijkheid, want elk kledingstuk dat op deze manier gekocht wordt bespaart grondstoffen voor onze planeet. We zijn verheugd dat we steeds meer klanten in Europa de mogelijkheid geven om te helpen fashion circulair te maken, zegt Michael Arnör, CEO van Sellpy.

Sellpy is inmiddels beschikbaar in Zweden, Oostenrijk, Duitsland, Nederland en sinds vandaag België.

Sellpy