• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tricobel Group krijgt een metamorfose en vierde generatie gaat het bedrijf leiden

Tricobel Group krijgt een metamorfose en vierde generatie gaat het bedrijf leiden

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een deel van het nieuwe hoofdkantoor. Credits: Tricobel Group

Grote aankondigingen binnen het Luikse familiebedrijf Tricobel Group: de groothandelaar in mode vernieuwt het merkimago, het logo, de waarden en de missie. Ook het hoofdkantoor werd in een nieuw jasje gestoken onder het mom van het nieuwe visuele uiterlijk. Als dat nog niet genoeg is, versterkt Maxime Meeckers het managementteam en treedt toe tot de aandeelhoudersstructuur.

De nieuwe identiteit vertegenwoordigt de evolutie door de jaren heen, zo is te lezen in het persbericht. Het markeert ook de motivatie van het bedrijf om zich te ontwikkelen en nieuwe projecten te creëren. Zo is het bedrijf van plan om zijn logistiek centrum uit te breiden in 2024 met als doel de opslagcapaciteit en de werkruimtes te verbeteren. Het distributiecentrum telt nu 2.500 vierkante meter en wordt uitgebreid naar 3.750 vierkante meter.

Tricobel Group is het moederbedrijf van Signe Nature en Escape Mode. Voor deze dochterondernemingen heeft het bedrijf ook wat plannen op de plank staan. Zo wil Tricobel Group het distributienetwerk van Signe Nature uitbreiden in de buurlanden. Daarvoor richt het zich op nieuwe regio’s in Frankrijk. Het doel op middellange termijn: over een netwerk van 500 wederverkopers van het merk beschikken. Voor Escape Mode overweegt de onderneming in 2024 nieuwe winkels te openen.

Tricobel Group: Vierde generatie aan het roer en merkimago wordt verjongd

Naast het nieuwe uiterlijk en de plannen, krijgt het bedrijf ook een nieuwe leider: Maxime Meeckers zal samen met zijn vader, Christophe Meeckers, het bedrijf leiden. “Ik geloof dat het tijdig doorgeven van ons bedrijf aan de volgende generatie heel belangrijk is voor het behoud van continuïteit en het beheer van het bedrijf”, schrijft Christophe in het persbericht.

“Ik ben er ook van overtuigd dat de nieuwe ideeën en dynamiek die de jongere generatie in het bedrijf kan inbrengen essentieel zijn om innovatie en groei te stimuleren. Ik heb het volste vertrouwen in Maxime’s vermogen om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen en de ontwikkeling van de groep in het huidige klimaat te sturen.”

Tricobel Group is opgericht in 1937 en startte als groothandelaar in de Belgische textielwereld. Na het aanvoelen van een opportuniteit in de vrouwelijke ‘prêt-à-porter’ beslist het Luikse familiebedrijf hun eigen merk te ontwikkelen. Signe Nature werd geboren in het jaar 2000. Daarna voegde het ook Escape Mode aan het portfolio toe.

Tricobel group