• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Topman Jean Muls klaagt Bpost aan voor onrechtmatig ontslag

Topman Jean Muls klaagt Bpost aan voor onrechtmatig ontslag

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Bpost

Jean Muls, de voormalige CEO van Bpost België, klaagt Bpost aan en Dirk Tirez, voormalig CEO van Bpost Groep. Muls beweert dat zijn ontslag een poging was om hem het zwijgen op te leggen vanwege zijn rol als klokkenluider, schrijft de Belgische nieuwskrant L'Echo.

Bpost ligt al lange tijd onder vuur. Afgelopen december vertrok Tirez vanwege interne onderzoeken naar wanpraktijken binnen Bpost. Tijdens de onderzoeken kwamen verdachte overheidscontracten naar boven en geheime afspraken over krantencontracten.

Muls werd op 10 januari 2022 aangenomen als CEO van Bpost België en werd snel op de hoogte gebracht van de overeenkomsten tussen Bpost en de krantenuitgevers, schrijft L'Echo. Vervolgens wilde Muls onderzoek doen en begon hij bewijzen te vinden van de betrokkenheid van een directeur van Bpost. Al snel moest hij vertrekken.

“Het is duidelijk dat de heer Muls de waarheid bijna had ontdekt en dat hij zijn hiërarchische superieuren binnen bpost al zoveel mogelijk had gewaarschuwd”, zo staat in het uittreksel van het citaat van Muls in de rechtbank, volgens L’Echo.

Bpost