• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tom Tailor stapt uit verlieslatende markten

Tom Tailor stapt uit verlieslatende markten

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

In een poging de winstgevendheid te vergroten heeft de Duitse moderetailgroep laten weten dat het uit de verlieslatende Franse en Zuid-Afrikaanse markten stapt, en de strategie voor China en India herziet. Ook is het van plan een groot aantal winkels van het merk Bonita te sluiten.

De groep stopt met Bonita Men en gaat 150 verlieslatende Bonita modezaken voor vrouwen sluiten. In totaal verwacht het bedrijf zo’n 300 winkels te sluiten. Ook individuele Tom Tailor vestigingen worden onder de loep genomen, en als zij niet winstgevend genoeg zijn, zullen zij ook gesloten worden.

”De textielsector ondergaat een fundamentele verandering waarin sterke merken als Tom Tailor en Bonita grote kansen genieten. Maar om in deze omgeving succesvol te kunnen zijn vergt een grotere correctie dan in het verleden. Het nieuwe programma zal het bedrijf bevrijden van verlieslatende activiteiten en zal ons in staat stellen de activiteiten te stroomlijnen voor winstgevendheid,” zei CFO Thomas Dressendörfer.

Tom Tailor Group verwacht voor de implementatie van de plannen een eenmalige kostenpost van ongeveer 70 miljoen euro, dat in het derde kwartaal zal worden afgeschreven. De eerste tekenen van herstel verwacht het bedrijf in het vierde kwartaal van het lopende boekjaar.

Bonita
Tom Tailor