Om zijn retailactiviteiten in Duitsland te versterken en uit te breiden, heeft de Duitse Tom Tailor Group TT Textiles tot een volledig eigen dochteronderneming gemaakt. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht.

Tom Tailor Group werkte al verschillende jaren met TT Textiles, als onderdeel van een joint venture met franchisenemer Heiko Ronge en de PTH Group. Het in Bischofswerda gevestigde bedrijf exploiteert 110 monobrandwinkels voor acht merken in Duitsland, waarvan zes Tom Tailor-filialen in de nieuwe deelstaten. De nieuwe samenwerking is het gevolg van het feit dat deze winkels zich in de afgelopen jaren ‘rendabel hebben ontwikkeld’, aldus het bedrijf. Het winkelbestand zal met TT Textiles worden uitgebreid naar een totaal van 23. Deze zullen worden geëxploiteerd door de PTH Group. Vanaf volgende maand worden de winkels in twee termijnen overgedragen aan TT Textiles.

“Met het uitbreiden van de samenwerking richten we ons op duurzame groei, omdat we kunnen profiteren van de retail en vooral de lokale expertise en netwerken van Heiko Ronge en PHT-team,” verklaart Dr. Heiko Schäfer, CEO van Tom Tailor Group, in het bericht. “Het doel van de samenwerking is om de uitwisseling van kennis te intensiveren en we hopen dat dit de prestaties van onze andere filialen zal verbeteren,” aldus Schäfer.

De in Duitsland gevestigde Tom Tailor Group is het moederbedrijf van de modemerken Tom Tailor en Bonita. Die eerste is met 451 eigen winkels en nog eens 2.474 shop-in-shops aanwezig in 31 verschillende landen. Bonita beschikt over 791 eigen winkels en ruim 60 shop-in-shops.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN