• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tod’s gaat van de beurs in Milaan nu het bod van L Catterton wordt goedgekeurd

Tod’s gaat van de beurs in Milaan nu het bod van L Catterton wordt goedgekeurd

Door AFP

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Tod's boutique in Mumbai. Credits: Tod's

Milaan - Het gemoedelijke overnamebod van L Catterton, een investeringsfonds gelieerd aan LVMH, op Tod’s heeft de drempel van 90 procent van het kapitaal overtroffen. Hierdoor kan de Italiaanse maker van luxe schoenen van de Milanese beurs worden gehaald, zo blijkt uit vrijdag gepubliceerde resultaten.

“De aandelen van Tod’s worden automatisch verwijderd van de notering en handel op Euronext Milaan na afloop van het bod, dat loopt tot 8 mei”, zei de Italiaanse groep in een verklaring.

In een overeenkomst met de familie Della Valle, de belangrijkste aandeelhouders van Tod, bood L Catterton aan 36 procent van het kapitaal te verwerven tegen een prijs van 43 euro per aandeel, oftewel een maximumbedrag van 512,2 miljoen euro.

Deze prijs omvatte een premie van 17,6 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op 9 februari.

De Chief Executive Officer van de Italiaanse groep, Diego Della Valle, zegde toe 3.459.401 aandelen in te brengen op het bod, wat neerkomt op 10,45 procent van het aandelenkapitaal.

Na het overnamebod heeft de familie Della Valle 54 procent van het kapitaal in handen, L Catterton 36 procent en ‘s werelds grootste luxe groep LVMH behoudt zijn huidige belang van 10 procent, aldus Tod’s in februari.

Volgens de heer Della Valle moet deze transactie “de toekomstige ontwikkeling van de Tod’s groep bevorderen, een ontwikkeling die gebaseerd is op voortdurende investeringen en ambitieuze doelstellingen”.

Volgens hem was het schrappen van de notering op de Milanese beurs, waar de groep sinds november 2000 aanwezig was, “vanuit strategisch oogpunt de meest geschikte keuze”.

Een eerste poging om Tod’s van de beurs te halen mislukte in oktober 2022 toen een overnamebod van de familie Della Valle de vereiste drempel van 90 procent niet haalde.

De Tod’s groep, bekend om zijn loafers, is sinds de oprichting in 1978 eigendom van de familie Della Valle en zag de omzet in 2023 met 11,9 procent stijgen tot 1,12 miljard euro.

Naast Tod's is de groep ook eigenaar van het sportieve merk Hogan en het Franse label Roger Vivier, waarvoor voormalig Frans model Inès de La Fressange de ambassadrice is.

L Catterton is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen het investeringsfonds Catterton en LVMH en de familieholding van Bernard Arnault, Agache, voorheen bekend als Groupe Arnault.

Het investeringsfonds maakte in 2021 naam met de overname van de beroemde Duitse sandalen Birkenstock en het high-end Franse prêt-à-porter merk A.P.C in 2023.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited FR. Vertaling door Sylvana Lijbaart.

LVMH
Tod's