• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tod’s S.p.A. ziet omzet stijgen met 21, 7 procent in H1

Tod’s S.p.A. ziet omzet stijgen met 21, 7 procent in H1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De nieuwe winkel van Tod's in Saint Tropez. Credits: Tod’s.

De Italiaanse groep Tod’s S.p.A. heeft in het eerste halfjaar van het huidige boekjaar een omzetstijging van 21,7 procent genoteerd. Dankzij de groei komt de omzet voor de periode neer op 569,1 miljoen euro, zo blijkt uit het financiële verslag.

Tod’s S.p.A. is de eigenaar van de merken Tod’s, Roger Vivier, Fay en Hogan. Vooral Tod’s en Roger Vivier deden het de afgelopen financiële periode goed, zo meldt CEO Diego Della Valle in het bericht. Zo zag Tod’s een omzetplus van 21,3 procent en Roger Vivier een plus van 28,4 procent.

Daarnaast profiteerde de Italiaanse groep van het herstel van de Chinese markt. In het eerste halfjaar steeg de omzet van de groep op het vasteland van China namelijk met 43,2 procent. In de Europese markt en thuisland Italië behaalde het bedrijf een tweecijferige groei. De enige regio waar een daling werd genoteerd is in geheel Amerika. Hier daalde de omzet met 1,8 procent.

Jaar op jaar was er een flinke verbetering te zien in het nettoresultaat van de groep. Waar een jaar geleden Tod’s S.p.A. nog maar net zwarte cijfers schreef, kwam het nu ruim 30 miljoen euro in de plus.

Fay
HOGAN
Roger Vivier
Tod's
Tod's S.p.A.