Thom Browne verkocht aan Sandbridge Capital

De Amerikaanse beleggingsonderneming Sandbridge Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in kledingmerk Thom Browne. Dat zegt Ken Suslow, managing director van Sandbridge Capital, in een interview met WWD.

Het dames- en herenmodemerk, dat in 2003 werd opgericht door de New Yorkse modeontwerper, was sinds 2009 in handen van de Japanse groep Cross Company. Het bedrijf had een aandeel van 67 procent in Thom Browne. Hoewel Sandbridge Capital nu de grootaandeelhouder is, houdt Cross Company nog steeds een klein belang in het modelabel, dat bekend staat om het unieke maatwerk en de 'gekrompen' mannenpakken. Verdere details over de transactie, die eind deze maand zal worden afgerond, zijn nog niet bekendgemaakt.

Het in New York gevestigde Sandbridge Capital heeft merken en bedrijven als Tommy Hilfiger, Farfetch, Karl Lagerfeld en Topshop in zijn portfolio. Voormalig Gucci CEO Domenico De Sole is bovendien als adviseur bij het bedrijf betrokken. Twee jaar geleden nam de investeringsmaatschappij nog een meerderheidsbelang in Derek Lam.

Foto: Thom Browne

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN