• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Textielproducent Cemsel Tekstil wil meerderheidsbelang in René Lezard

Textielproducent Cemsel Tekstil wil meerderheidsbelang in René Lezard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een overname van René Lezard AG komt steeds dichterbij nu de kapitaalinjectie van textielproducent Cemsel Tekstil is goedgekeurd. De investeerder bevestigt dit telefonisch aan FashionUnited DE. De kapitaalinjectie vindt in de eerste helft van 2019 plaats en maakt de weg vrij voor een overname van René Lezard AG. Volgend jaar wil Cemsel Tekstil een meerderheidsbelang in het Duitse bedrijf.

Cemsel Tekstil wil 60 procent van de aandelen in het bezit hebben. “Als strategisch investeerder, brengt Cemsel moderne en efficiënte aanbesteding structuren met zich mee. Hierdoor kan een marktgeoriënteerd product ontwikkeld worden samen met producenten van de hoogste kwaliteit,” aldus Yasar Esgin, eigenaar van Cemsel Tekstil tegen FashionUnited DE.

Begin dit jaar stelde René Lazard AG een nieuwe CEO aan. De herstructurering, die in september 2017 was ingezet, was volgens het bedrijf succesvol afgerond waarop Heinz Hackl aankondigde te vertrekken op eigen verzoek. Isabella Hierl nam het stokje van hem over.

René Lezard biedt mode voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. In maart 2017 vroeg het merk faillissement aan waarna het in september van dat jaar een doorstart maakte. Toekomstige meerderheidaandeelhouder Cemsel Tekstil produceert kleding voor onder andere Marc O’polo, Stefanel en Benetton. Eigenaar Yasar Esgin is ook directeur van modemerk More & More GmbH.

Cemsel Tekstil
rené lazard
rené lazard ag