‘Te weinig steun bij banken’ voor verkoop Bonita aan Victory & Dreams

Tom Tailor Holding SE heeft op dit moment niet genoeg steun van de banken voor de verkoop van het merk Bonita. De intentieverklaring voor de verkoop van Bonita aan het Nederlandse Victory & Dreams werd in maart ondertekend, maar tot een overdracht is het nog niet gekomen, zo blijkt uit een persbericht van de Tom Tailor Group.

De directie blijft zich inzetten voor de goedkeuring van de verkoop, maar zegt dat het niet verwacht groen licht te krijgen. Daarom worden alle ‘strategische alternatieven’ weer bekeken. “We zijn erg teleurgesteld door deze ontwikkeling. Aan de ene kant omdat de verkoop van Bonita ondanks al onze inzet niet is afgerond. Aan de andere kant, omdat we dit nog steeds als de beste optie zien,” aldus Heiko Schäfer, managing director van Tom Tailor Holding SE, in het persbericht. “De directie zal daarom zich in blijven zetten om een bevredigende oplossing te vinden voor alle betrokken partijen en zal doorgaan met de herstructurering van Bonita.”

Goedkeuring verkoop Bonita ‘onwaarschijnlijk’ aldus Tom Tailor

Tom Tailor Holding SE is al enige tijd aan het herstructureren en op zoek naar een nieuwe financiering voor het bedrijf. Aandeelhouder Fosun International vergrootte laatst nog het aandeel naar 35 procent. Bonita, het merk dat zich richt op een vijftig-plus doelgroep drukt al jaren op de omzet en winst van de Tom Tailor Group. Op woensdag 20 maart werd de intentieverklaring van Victory & Dreams International Holding BV om Bonita over te nemen ondertekend. Destijds verklaarde Schäfer in een persbericht dat de verkoop een belangrijke stap was voor Tom Tailor. “We maken een duidelijke situatie door onze capaciteit vrij te maken en kunnen ons hierdoor in de toekomst volledig focussen op het implementeren van een succesvolle strategie voor het Tom Tailor merk. Bonita maakt een moeilijk herstructureringsproces door dat we volledig hebben ondersteund de afgelopen maanden. We zijn ver gekomen maar zien dat de synergieën die we voor ogen hadden bij de aankoop van het merk niet geïmplementeerd kunnen worden in de Tom Tailor Group.”

Victory & Dreams, het moederbedrijf van Miller & Monroe maar ook Witteveen, heeft de intentie om een deel van de Nederlandse en Duitse Bonita-winkels om te bouwen naar Witteveen. Ook zal Bonita een shop-in-shop krijgen in Miller & Monroe-winkels en worden in de Bonita-winkels meer merken geïntroduceerd. Victory & Dreams heeft op dit moment geen aanvullende informatie, aldus de woordvoerder.

Beeld: Bonita via Tom Tailor Group

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN