• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tailorfit maakt een nieuwe start na faillissement dankzij IT-bedrijf Easi

Tailorfit maakt een nieuwe start na faillissement dankzij IT-bedrijf Easi

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. Credits: Pexels

Tailorfit, het Antwerpse IT-bedrijf met een passie voor mode, krijgt een nieuwe kans. Het Waalse IT-bedrijf Easi neemt de intellectuele eigendomsrechten van Tailorfit over, nadat de onderneming deze zomer failliet werd verklaard, zo schrijft De Tijd.

De overname van Tailorfit was voor Easi een logische stap. Het bedrijf legt uit dat het Tailorfits tool al hostte op haar cloudplatform en dat 75 procent van de klanten ook al met Easi werkte. Het Waalse IT-bedrijf ziet bovendien een kans om de ERP-oplossing breder te trekken dan de modesector. “Mits de nodige aanpassingen kunnen we Tailorfit lanceren in alle sectoren waarin productontwikkeling en productie cruciaal zijn”, zegt Thomas Van Eeckhout, co-CEO van Easi, tegen De Tijd. “In combinatie met onze Adfinity-software zullen we een totaalpakket kunnen aanbieden in die sectoren.”

Tailorfit werd in zo’n dertig jaar geleden opgericht als een spin-off van techreus IBM en biedt ERP-oplossingen aan. Met de software kunnen modebedrijven hun verkoop en hun processen, zowel online als fysiek, kanaliseren. Het IT-bedrijf heeft modebedrijven als Mayerline en Jack & Jones als klant.

Faillissement
Tailorfit
Technologie