• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Supertrash maakt doorstart

Supertrash maakt doorstart

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Er blijkt licht aan het eind van de tunnel voor Supertrash. Het modebedrijf maakt een doorstart met alle vennootschappen, zo blijkt uit een persbericht van de woordvoerder van de curator in de zaak.

De doorstart wordt gerealiseerd door een groep investeerders. De investeerders hebben de vennootschap ST.Art B.V. speciaal opgericht voor de doorstart. Het doel is om een zo groot mogelijk deel van de activiteiten van Supertrash door te zetten. De vennootschap wordt geleid door meneer Evers, een herstructurering specialist, aldus het persbericht.

De doorstarters hebben de voorraden en de inventaris van de Supertrash-winkels overgenomen, maar ook de intellectuele eigendomsrechten. De partij heeft het voornemen om de Supertrash-winkels in Breda en Roermond voort te zetten. Voor de vestigingen in Laren, Utrecht en Arnhem worden de mogelijkheden van het voortzetten van de zaken nog onderzocht.

Doorstart voor Supertrash

Op 20 maart werd voor Wayahead B.V., het bedrijf van Olcay Gulsen en het moederbedrijf van alle Supertrash-vennootschappen, faillissement aangevraagd. De winkels zouden voorlopig open blijven om een doorstart mogelijk te maken. Een week later werd ook voor de overige vennootschappen faillissement aangevraagd. Destijds had Supertrash 5 eigen winkels en 60 werknemers in dienst. Voor deze werknemers is collectief ontslag aangevraagd toen ook de vennootschappen failliet werden verklaard.

Beeld: Supertrash Facebook

SuperTrash