• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Superdry Plc eindigt miljoenen in het rood in boekjaar 2023

Superdry Plc eindigt miljoenen in het rood in boekjaar 2023

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Superdry showroom in Berlijn Credits: Superdry

Superdry Plc zet vol in op het herstel van het bedrijf, maar de resultaten van het boekjaar 2023 zijn er nog niet helemaal naar. Het bedrijf gleed namelijk van winst na belastingen naar verlies na belastingen, zo blijkt uit de financiële update.

Het resultaat na belastingen kwam neer op 148,1 miljoen pond in de min. Een jaar eerder had het bedrijf nog een plus van tientallen miljoenen. Omgerekend in euro’s komt het verlies na belastingen in boekjaar 2023 neer op 173 miljoen euro.

Op het gebied van omzet is er een positiever geluid te horen. Al met al nam de omzet van de modegroep toe met 2,1 procent in het boekjaar. Hierdoor behaalde het een omzet van 622,5 miljoen pond (727 miljoen euro). Superdry Plc ziet dit als een teken dat de transformatie van het bedrijf zijn vruchten af begint te werpen. De positiviteit komt voornamelijk uit de eigen wholesale kanalen van de modegroep, aangezien partners van de groep nog voorzichtig zijn. Omzet uit de wholesale kanalen nam dan ook flink af in het boekjaar.

Voor het nieuwe boekjaar, spreekt Superdry nog niet al te veel harde verwachtingen uit. Het bedrijf benadrukt dat het geen significante omzetgroei verwacht omdat het bedrijf focust op kostenbesparingen en verbeteringen van de winstmarge.

Superdry Plc