• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Suitsupply ziet winst veranderen in verlies in FY2015

Suitsupply ziet winst veranderen in verlies in FY2015

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In boekjaar 2015 zag Suitsupply de omzet met bijna 39 procent stijgen tot 173,4 miljoen euro. Er werd echter wel een verlies van ruim 600.000 euro gerapporteerd, terwijl er vorig jaar nog een winst van 3 miljoen euro werd behaald. Dat blijkt uit het jaarverslag van de modeketen.

De omzet bij een gelijkblijvend aantal winkels steeg met 31 procent. De winkelomzet uit Verenigde Staten rapporteerde een stijging van 46 procent, waarmee het voor 38 procent bijdraagt aan de totale omzet. De webstore deed het echter nog beter en steeg met 68 procent, en is daarmee goed voor 17 procent van de totale omzet. De winkelomzet uit Verenigde Staten deed het echter nog beter en rapporteerde een stijging van 68 procent, waarmee het voor 38 procent bijdraagt aan de totale omzet. Fokke de Jong liet in het jaarverslag weten dat de 'groei op bestaande markten boven verwachting was'.

Suitsupply boekt omzet van 173,4 miljoen euro

De Nederlandse markt zag de omzet stijgen tot 52 miljoen euro. In het vorige boekjaar was dat nog 48,9 miljoen euro. De omzet uit Nederland draagt voor 30 procent bij aan de totale omzet. De Verenigde Staten, die goed is voor 38 procent van de totale omzet, rapporteerde daarentegen de omzet 66,2 miljoen euro, tegenover 40,4 miljoen euro vorig jaar. In overige Europese markten nam de omzet toe tot 22,4 miljoen euro. België zag de omzet oplopen naar 9,9 miljoen euro. Azië zag de omzet van 2,2 miljoen euro vorig jaar toenemen tot 4,4 miljoen euro. De omzet in Canada, die vorig jaar uitkwam op 3,2 miljoen euro, steeg minder hard tot 4,3 miljoen euro.

In het afgelopen jaar werden 6 nieuwe winkels geopend. Er werd hard gewerkt aan de Amerikaanse markt; daar kwamen vestigingen bij in Miami en Dallas. Ook kwamen er twee winkels bij in Bloomingdales New York en twee winkels in Bloomingdales Los Angeles. In China opende Suitsupply zijn tweede winkel in Shanghai. "We hebben nu zo’n 20 vestigingen in de Verenigde Staten, daar komen er komend jaar nog een stuk of 9 bij. In Azië is net een winkel in Beijing geopend en daar komen dit jaar Hongkong en Seoul nog bij. En in Europa gaan we binnenkort onder andere Kopenhagen en Madrid veroveren," laat Fokke de Jong in een reactie aan Quote weten. Eind vorig jaar telde Suitsupply 64 winkels, waarvan 6 franchise-ondernemingen.

Het EBIT steeg naar 7,9 miljoen euro. Door de rente van de leningen schrijft Suitsupply toch rode cijfers. De Jong laat aan Quote weten dat het verlies 'het gevolg is van fiscale optimalisatie'. "Het is totaal niet relevant om de prestaties van de onderneming te beoordelen."

Voor het komende jaar verwacht Suitsupply meer winkels te openen, een groeiend like-for-like. Ook blijft de keten focussen op de groei van online omzet, en wil het innovatieve projecten lanceren. Vorig jaar kwam de keten die bekend staat om z'n pakken met een personal shopping service.

In het kort
Omzet 2015 173,4 miljoen euro
Verlies bijna 600.000 euro

Beeld: Facebook Suitsupply

SuitSupply