• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Style Capital overweegt overname New Guards Group

Style Capital overweegt overname New Guards Group

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Palm Angels winkel. Credits: Farfetch.

De Italiaanse investeringsmaatschappij Style Capital overweegt naar verluidt de New Guards Group, dat eigendom is van Farfetch en een onzekere toekomst tegemoet gaat na de verkoop van het moederbedrijf aan Coupang uit Zuid-Korea, over te nemen.

De geruchten werden bevestigd door de oprichter en Chief Executive Officer van Style Capital, Roberta Benagalia. Zij vertelde WWD dat, hoewel een mogelijke aankoop in de planning zat, het ‘ingewikkeld’ was, omdat ‘er verschillende grote partijen bij betrokken zijn’.

New Guards Group rekent onder andere Palm Angels, Unravel Project en Peggy Chou tot haar internationale merkenportfolio en heeft de licenties van Off-White. Het bedrijf is tevens de Europese partner van Reebok.

De toekomst van Farfetch werd echter in twijfel getrokken door de overname van Farfetch door Coupang eind vorig jaar, waardoor de aanvankelijk geplande overname van Yoox Net-a-Porter van Richemond werd stopgezet.

Farfetch en Coupang traden niet in detail wat betreft de toekomstplannen van New Guards Group. De twee lieten daarentegen wel weten dat de deal een kapitaalinjectie van 500 miljoen dollar (456,6 miljoen euro) inhoudt als onderdeel van een 'pre-pack'-administratieproces.

De luxe e-tailer zei dat het “exclusieve merken en boetieks zal blijven voorzien van op maat gemaakte, geavanceerde technologie en toonaangevende ontwerpers toegang blijft geven tot consumenten over heel de wereld”.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK. Vertaling door Sylvana Lijbaart.

New Guards Group
Style Capital