• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Style Capital neemt meerderheidsaandeel in Frans label Soeur’

‘Style Capital neemt meerderheidsaandeel in Frans label Soeur’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Collaboration Sœur X K-Way Credits: Recent werkte Soeur nog samen met kledingmerk K-way aan een collectie regenkleding. Beeld: Soeur x K-Way

Het Milanese investeringsfonds Style Capital heeft getekend voor de overname van een meerderheidsaandeel in het Franse modemerk Soeur. Dat bevestigt de CEO van Style Capital, Roberta Benaglia, tegenover WWD. Het gaat om een aandeel van tachtig procent. De bedrijfswaarde van Soeur wordt geschat op zeventig miljoen euro. Het Franse investeringsfonds Experienced Capital, dat sinds 2016 een minderheidsaandeel heeft in Soeur, laat het merk nu los.

Soeur, het woord voor ‘zus’ in het Frans, is het label van de zussen Angélique en Domitille Brion, die in 2008 hun eerste winkel openden in Parijs. In 2016 volgde een boetiek in Brussel. Inmiddels wordt Soeur ook verkocht in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zuid-Korea en Luxemburg.

De zussen Brion zijn ‘blij om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk van ons verhaal met een groep als Style Capital, die zoveel competentie en legitimiteit heeft.’

‘We zijn ervan overtuigd dat Soeur een merk is met sterk groeipotentieel in de hedendaagse markt voor mode,’ aldus Style Capital-CEO Benaglia. Benaglia benoemt de mogelijkheid om internationaal verder uit te breiden. Volgens WWD werden er dit jaar nog drie nieuwe winkels in Spanje geopend. Begin november volgt een nieuw filiaal in Londen.

Soeur
Style Capital