• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Stine Goya kondigt recordomzet in 2023 aan

Stine Goya kondigt recordomzet in 2023 aan

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Winkel van Stine Goya in Londen Credits: Stine Goya

De jaarrekening 2022-2023 van Stine Goya biedt een recordgroei van 35 procent, voornamelijk afkomstig van de internationale markten. Dat maakt het Deense modemerk bekend in een persbericht. Het is niet bekend hoe hoog de omzet is van het merk.

Ook kondigt het merk investeringen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten aan. Het merk heeft de groothandel in Groot-Brittannië nu in-house gehaald, heeft een eigen showroom in Londen opgezet en heeft in september zijn eigen flagshipstore in Beak Street geopend. Ook de Amerikaanse groothandelsmarkt is in eigen beheer genomen en er is een aparte vestiging in New York opgezet.

"Met de investeringen wilden we dichter bij onze klanten in het Verenigd Koninkrijk en de VS komen”, zegt CEO en mede-eigenaar Thomas Hertz in het persbericht. “Dat is een voorwaarde voor het opbouwen van verdere groei in deze kernmarkten op korte en lange termijn.”

Focus op collectieontwikkeling en toegenomen internationale verkoopinspanningen hebben ook voor een positieve ontwikkeling in Europa en Azië gezorgd. Zo is het merk gaan verkopen in winkels als La Samaritan en Galeries Lafayette in Frankrijk en Breuninger in Duitsland.

Stine Goya