• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Steunmaatregelen: Bedrijven tot eind januari beschermd tegen faillissement

Steunmaatregelen: Bedrijven tot eind januari beschermd tegen faillissement

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De overheid stelt weer een moratorium in op faillissementen. Dit heeft regering-De Croo besloten, zo meldt de Tijd. Bedrijven die verplicht de deuren gesloten hebben, worden opnieuw tijdelijk beschermd tegen inbeslagnames en faillissementen.

De regering geeft hierbij gehoor aan de oproep van onder andere zelfstandigen organisatie Unizo. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen werd de afgelopen tijd al opgeroepen het moratorium terug te brengen. “Volgens ons is dit een levensnoodzakelijke maatregel”, aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, in een recent persbericht. “Nu de crisis weer in alle hevigheid om zich heengrijpt, moeten we met alle middelen zien te voorkomen dat bedrijven die in maart nog financieel gezond waren alsnog overboord zouden slaan.”

Het moratorium moet echter nog langs de Raad van State en de Kamer waar deze moet worden goedgekeurd. Tijdens de eerste coronagolf voerde de regering-Wilmès al een moratorium op faillissementen in.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Coronavirus
Faillissement
moratorium