• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Stella McCartney sluit deal met LVMH

Stella McCartney sluit deal met LVMH

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Iets meer dan een jaar na de splitsing met de Franse luxe-gigant Kering, heeft Stella McCartney een deal gesloten met luxeconglomeraat LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Dit meldt LVMH in een persbericht. De nieuwe partners zullen de details van de overeenkomst in september kenbaar maken. Al wel is bekend dat Stella McCartney aanblijft als creatief directeur en ambassadeur van het merk. Ook zal zij meerderheidsaandeelhouder blijven van haar bedrijf.

Het doel van het partnerschap is volgens het bericht om het merk Stella McCartney wereldwijd zakelijk verder te ontwikkelen, terwijl het onderwijl trouw blijft aan de duurzame en ethische bedrijfsfilosofie van McCartney.

Stella McCartney in zee met LVMH

Een doorslaggevende factor voor het partnerschap was volgens het persbericht de overeenkomstige duurzaamheidsvisie van McCartney en de luxegroep. LVMH is naar eigen zeggen het eerste grote bedrijf in Frankrijk dat meer dan 25 jaar geleden een duurzaamheidsafdeling oprichtte. In het persbericht kondigt LVMH ook aan dat Stella McCartney als bijzonder adviseur van de heer Arnault en de leden van het directiecomité van LVMH zal fungeren.

Bernard Arnault, voorzitter en CEO van LVMH verklaart ‘buitengewoon blij’ te zijn met het nieuwe partnerschap en zegt overtuigd te zijn van het lagetermijnpotentieel van het modehuis.

In maart 2018 kocht Stella McCartney haar gelijknamige modehuis terug van Kering. De twee hadden een overeenkomst gesloten voor een aandeel van 50 procent dat Kering had van Stella McCartney Ltd. Door de deal werd oprichter en ontwerper Stella McCartney de enige eigenaar van haar merk.

Beeld: Stella McCartney

Kering
LVMH
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton
Stella McCartney
Stella McCartney Ltd