• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Staatssecretaris Keijzer wil wettelijk betalingstermijn verlagen na oproep van MKB Nederland

Staatssecretaris Keijzer wil wettelijk betalingstermijn verlagen na oproep van MKB Nederland

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken geeft gehoor aan de oproep van MKB Nederland. De organisatie riep de staatssecretaris op om de betalingstermijn te verlagen omdat veel ondernemers nu in de problemen komen omdat ze lang op hun geld moeten wachten, aldus MKB- Nederland op de eigen website. Men wil het wettelijke termijn nu verlagen naar 30 dagen.

Volgens de staatssecretaris ligt de oorzaak bij een initiatiefwet uit 2017 waardoor grote bedrijven rekeningen zestig dagen mogen laten liggen. Hierdoor is het gemiddelde aantal dagen waarin deze bedrijven hun rekeningen betalen opgelopen naar 41,5, aldus MKB Nederland.

Voor de zomer zal nog een evaluatie volgen. Als hieruit blijkt dat grote bedrijven de zestig dagen als norm hanteren, wordt er een wetsverandering doorgevoerd waarbij het termijn op 30 dagen uit zal komen. “Want zowel bij de overheid als bij grote ondernemingen zitten kleine leveranciers in een afhankelijkheidsrelatie en is hun onderhandelingspositie slecht,” aldus MKB Nederland in het bericht op de website.

betalingstermijn
MKB