• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sports Direct ziet omzet met 4,5 procent toenemen in eerste halfjaar

Sports Direct ziet omzet met 4,5 procent toenemen in eerste halfjaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Sports Direct International Plc wist in het eerste halfjaar van het huidige boekjaar, FY19, de omzet met 4,5 procent op te voeren. Het bedrijf rapporteert een omzet van 1,7 miljard pond (1,89 miljard euro).

In de eigen regio, Groot-Brittannië nam de omzet met 0,2 procent af naar 1,14 miljard pond (1,2 miljard euro). De regio is met deze omzet nog steeds veruit de grootste markt voor Sports Direct. In Europa nam de omzet af met 4,8 procent vanwege winkelsluitingen, aldus het verslag. Sports Direct behaalde in Europa een omzet van 313 miljoen pond (348 miljoen euro). De groei bij het bedrijf zat voornamelijk in de retail in de rest van de wereld en de categorie die wordt aangeduid als ‘premium lifestyle’ (28,1 procent en 29,4 procent).

Sports Direct International Plc voltooide de overname van warenhuisketen House of Fraser op 10 augustus. Sinds de overname heeft de keten 70,1 miljard pond (77,9 miljard euro) omzet gedraaid, aldus het verslag.

Aan het einde van de periode stond de nettoschuld van het bedrijf op 505,5 miljoen pond (562 miljoen euro). Het onderliggende EBITDA kwam neer op 148,8 miljoen pond (165 miljoen euro) door een daling van 4,7 procent. De groep heeft op dit moment 35 winkels in België en 6 winkels in Nederland.

House of Fraser
Sports Direct
Sports Direct International Plc