• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sollicitanten Action Hasselt moeten onbetaald proefdraaien

Sollicitanten Action Hasselt moeten onbetaald proefdraaien

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Budgetketen Action heeft een wel heel bijzondere selectieprocedure gehanteerd voor sollicitanten die bij het nieuwe filiaal in Hasselt aan de slag wilden. De twaalf personen die solliciteerden naar een functie bij de Action-vestiging die vandaag haar deuren opent, moesten twee weken onbetaald proefdraaien. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Action vertelde de geselecteerde sollicitanten dat ze zouden deelnemen aan een opleidingsprogramma, bestaande uit een tweedaagse informatiesessie en twee weken werken bij de Action-vestiging in Genk. Volgens een van de sollicitanten werd pas op de laatste dag van het programma bekend dat slechts acht mensen een contract aangeboden zouden krijgen.

Pieter Pecinovsky, arbeidsrechtdeskundige aan de KU Leuven, stelt dat de procedure botst met de Belgische CAO waarin voorgeschreven staat dat de werkgever kosten van selectieprocedures van werknemers op zich moet nemen. Action heeft inmiddels zijn fout toegegeven, en in een persbericht maakte het bedrijf bekend dat de twaalf sollicitanten alsnog allemaal een baan aangeboden gekregen hebben.

Action is een non-food retailer die in 1993 in Nederland werd opgericht. De keten heeft op dit moment meer dan 500 winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Action