• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Signa voltooit overname Galeria Karstadt Kaufhof

Signa voltooit overname Galeria Karstadt Kaufhof

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Duitse fusiebedrijf Galeria Karstadt Kaufhof behoort sinds 1 oktober officieel toe aan de Oostenrijkse groep Signa. Een eerste stap is een gezamenlijke webwinkel van Galeria Karstad en Kaufhof. Dat blijkt uit een persbericht van Karstadt Warenhaus GmbH.

Signa, dat reeds eigenaar was van Karstadt Warenhaus, bereikte afgelopen juni al een overeenstemming met warenhuisbedrijf Hudson’s Bay Company (HBC) om zijn aandeel in warenhuisketen Galeria Kaufhof over te nemen. HBC beschikte over een aandeel van 49,99 procent in Galeria Kaufhof, en Signa kocht dit voor zo’n 1 miljard euro.

Als onderdeel van de transactie neemt Signa ook de bijbehorende winkelportefeuille van Galeria Kaufhof over. Daarmee heeft Signa nu ook de Belgische warenhuisketen Galeria Inno in handen.

“Dit is een belangrijke stap voor ons bedrijf. Nu worden onze besluitvormingsprocessen korter en sneller,” verklaart Stephan Fanderl, CEO van Galeria Karstadt Kaufhof, over de voltooiing. “Signa is een uiterst betrouwbare eigenaar die ons al jaren kent en onze markt uitstekend begrijpt,” aldus Fanderl.

Beeld: Galeria Karstadt Kaufhof screenshot webwinkel

Galeria Inno
Galeria Karstadt Kaufhof
Galeria Kaufhof
Signa