• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Signa Retail nieuwe eigenaar Dress-for-Less

Signa Retail nieuwe eigenaar Dress-for-Less

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Duitse discountbedrijf Dress-for-less is overgenomen door Signa Retail. Het moederbedrijf van The KaDeWe Group wil de digitale activiteiten uitbreiden en zag de Duitse discounter daarom wel zitten voor haar portfolio.

“Voor Signa Retail is de overname van Dress-for-less een belangrijke stap op weg naar een retail concern die zich sterk focust op zowel de winkel als online. Signa is van plan om de online business als een strategische stap uit te breiden. Voor Dress-for-less betekent dat dat het kan groeien, voor bestaande holdings en participatieparijen, niet alleen als extra e-commerce know how, maar ook als op maat gemaakt logistiek concept met ultramoderne depotligging en en uitstekende online modevaardigheden en capaciteiten,” stelt Signa Retail in een statement op de website. Met de overname van Dress-for-less zal de omzet uit online omzet met zo’n 100 miljoen euro. Eerder nam Signa Retail ook Outfitter.de over.

Dress-for-less blijft zelfstandig functioneren onder de nieuwe eigenaar. De huidige CEO Antonio Gonzalo blijft ook op zijn post. Jaarlijks rapporteert het bedrijf een omzet van 64 miljoen euro. Het bedrijf mikte al op een doorstart. De eerste gesprekken met potentiële investeerders waren tijdens de uitstel van betaling al in een ‘vergevorderd stadium’. Momenteel werken er ongeveer 260 mensen bij Dress-for-less in Kelsterbach, die nog steeds aan het werk zijn.

Begin juni vroeg Dress-for-less surseance van betaling aan bij de rechtbank van Darmstadt. Jan Markus Plathner Kanzlei van Brinkmann & Partner uit Frankfurt was aangesteld als bewindvoerder.

Het bedrijf werd opgericht in 1999 door Mirco Schultis. Een jaar later kwam Holger Genstler aan boord als tweede managing director. In 2011 heeft de Spaanse online fashion retailer Privalia Venta 'Dress for Less' overgenomen. Het aankoopbedrag werd niet bekendgemaakt. Reuters schatte de totale aankoopsom op 150 tot 200 miljoen euro. In november vorig jaar trok Privalia zich terug, en werd het bedrijf overgenomen door het managementteam onder leiding van CEO Antonio.

Duitsland is het thuisland voor Dress-for-less, maar Nederland is de op een na belangrijkste markt. Dress-for-less is inmiddels uitgebreid naar 13 landen. De nieuwe eigenaar Signa Retail heeft naast The KaDeWe Group ook Karstadt sports, Karstadt Warenhaus, Outfitter.de en Eataly onder zijn hoede.

Beeld: Siga Retail

Dress for less
Signa Retail