• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Shein in juridische problemen: concurrent Oh Polly spant rechtszaak aan

Shein in juridische problemen: concurrent Oh Polly spant rechtszaak aan

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Shein Credits: Shein.

Shein krijgt opnieuw te maken met juridische problemen. Dit keer heeft de Chinese fast fashion-gigant te maken met een rechtszaak van zijn directe concurrent, het Britse merk Oh Polly.

De klacht is ingediend bij het Engelse Hooggerechtshof en geregistreerd onder de categorie intellectuele eigendommen. Oh Polly en het zustermerk Bo&Tee zijn de partijen achter de klacht.

Volgens CityAm gaat de zaak over "auteursrecht en modelrecht". Oh Polly heeft het advocatenkantoor Fieldfisher ingehuurd, terwijl Shein zich laat verdedigen door Harbottle & Lewis. FashionUnited heeft beide advocatenkantoren om een reactie gevraagd, maar nog geen antwoord ontvangen.

Shein wordt regelmatig beschuldigd van auteursrecht- en handelsmerkinbreuken. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf juridische problemen heeft met een concurrent. Ook hebben meerdere onafhankelijke ontwerpers Shein aangeklaagd wegens inbreuk.

Deze nieuwste zaak komt op een moment dat Shein een beursintroductie wil doen op de London Stock Exchange. Deze stap heeft voor verdeeldheid gezorgd onder politici en industrieprofessionals, die zorgen hebben over het gebrek aan transparantie van Shein en vermeende problemen in de toeleveringsketen als redenen om de beursgang te blokkeren.

Oh Polly
Shein