• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Shandong Ruyi neemt LYCRA(R)-bedrijf Apparel & Advanced Textiles over

Shandong Ruyi neemt LYCRA(R)-bedrijf Apparel & Advanced Textiles over

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Chinese modegroep Shandong Ruyi heeft vandaag in een persbericht bekendgemaakt dat het de overname van Invista's Apparel & Advanced Textiles heeft afgerond. Apparel & Advanced Textiles zal vanaf nu verder gaan onder naam The Lycra Company. Het bedrijf is vernoemd naar de originele spandex / elastane vezel LYCRA®, het bekendste product van het bedrijf. De huidige managers en medewerkers zullen hun functie bij het nieuwe bedrijf voortzetten.

Lycra Company is een volledig zelfstandig opererende dochteronderneming van Ruyi Group, met activiteiten in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De acquisitie van het textielbedrijf hield ook de overname de productiefaciliteiten en vier onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria in. Lycra Company heeft 17 kantoren verspreid over 14 landen wereldwijd en ongeveer 3.000 werknemers in dienst.

De Chinese modegroep Shandong Ruyi sprak eerder de wens uit van plan te zijn flinke concurrentie te bieden aan ’s werelds grootste luxeconcern LVMH. De strategie van het Chinese modeconglomeraat is gericht op meer mondiale deals met ‘betaalbare luxe’ merken, met als doel de vestiging van het eerste hoogwaardige Chinese mode-imperium.

Shandong Ruyi heeft in een aantal jaar het portfolio flink weten uit te breiden: het nam begin 2016 het Franse modebedrijf SMPC over, dat de labels Sandro, Maje en Claudie Pierlot onder haar hoede heeft. Begin 2017 kwam daar het Britse luxemerk Aquascutum bij. Daarnaast nam het recentelijk een meerderheidsbelang in Trinity, het bedrijf achter merken als Hardy Amies, Gieves & Hawkes, Cerruti 1881, en Kent & Curwen. Verder is het mede-eigenaar van de Carloway Mill in Schotland, één van de laatst overgebleven producenten van Harris Tweed.

Apparel & Advanced Textiles
Shandong Ruyi
The Lycra Company