Het Duitse overhemdenbedrijf Seidensticker heeft uitgebreide herstructureringsplannen gemaakt om in te spelen op de veranderingen op de modemarkt, waaronder het schrappen van 120 banen en het sluiten van vier vestigingen. Dit deelt het modebedrijf in een persbericht.

Seidensticker verklaart het banenverlies enerzijds door het verlies van de licentie voor Camel Active en anderzijds door de verhuizing van fysiek naar online.

Met de stopzetting van de licentie voor het merk Camel Active moeten de dochterondernemingen CMLC GmbH en Dornbusch & Co GmbH sluiten, zo meldt Seidensticker. Het bedrijf is in gesprek met de nieuwe licentiehouder Bültel Bekleidungswerke GmbH over een mogelijke voortzetting van de tewerkstelling voor de werknemers.

Het schrappen van banen zou volgens Seidensticker moeten helpen het bedrijf toekomstklaar te maken. Het overhemdenbedrijf speelt in op de groeiende vraag online en sluit 4 van de 35 winkels in Neuss, Essen, Keulen en Heidelberg. Verder laat het bedrijf weten de inkoopstructuur en de processen te optimaliseren. Om aan de nieuwe markteisen te voldoen, is Seidensticker ook van plan de logistiek in het lopende jaar volledig naar een externe partij te verplaatsen.

Het familiebedrijf Textilkontor Walter Seidensticker GmbH & Co. KG werd opgericht in 1919 en biedt werk aan 2.500 mensen wereldwijd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN