• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sectorverenigingen BeCommerce en SafeShops.be fuseren

Sectorverenigingen BeCommerce en SafeShops.be fuseren

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie via Unsplash

BeCommerce en SafeShops.be gaan de krachten bundelen, zo melden de twee sectorverenigingen in een persbericht. De twee zullen fuseren en als een nieuwe associatie doorgaan. Hoe de nieuwe associatie vorm krijgt en zal gaan heten is nog niet bekend.

“Samen met de leden van zowel Safeshops.be als BeCommerce - zal de komende weken gewerkt worden aan de vormgeving van de nieuwe vereniging,” aldus Greet Dekocker, managing partner van Safeshops.be, in het persbericht. “Hierbij zal rekening gehouden worden met de noden en behoeften van de diverse ledenprofielen. Zo hebben startende online shops meer baat bij een aantal basisopleidingen en wensen grotere spelers of B2B online handelaren meer advies met betrekking tot bijvoorbeeld duurzaamheid of internationale handel. Er zullen gedifferentieerde dienstenpakketen ontwikkeld worden die hierop inspelen waardoor zowel grote als kleine online spelers zich ‘thuis’ zullen voelen in dit nieuwe project.”

De nieuwe organisatie ‘zal verder bouwen op de inspanningen van beide verenigingen en wil de Belgische e-commerce op een veilige, betrouwbare en duurzame manier stimuleren’, aldus het bericht. Door de krachten te bundelen vinden BeCommerce en SafeShops.be dat ze beter kunnen antwoorden op de behoeften van alle online handelaren. Greet Dekocker zal de dagelijkse leiding van de nieuwe vereniging op zich nemen.

De Belgische e-commerce sector kent zo’n 50.000 webshops, zo melden de sectorverenigingen in het persbericht. Deze webshops realiseren een jaarlijkse omzet van 11,7 miljard euro en zijn goed voor ruim 150 miljoen transacties per jaar.

BeCommerce
Safeshops