• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Scottybons neemt B-dressed over

Scottybons neemt B-dressed over

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Personal shopping platform Scottybons bestaat amper een jaar maar heeft nu al een eerste overname gedaan. Het online stylingbedrijf neemt concurrent B-Dressed over. Dat maakt Scotty Bons in een persbericht bekend.

Vanaf februari is Scottybons verantwoordelijk voor alle activiteiten van B-Dressed. De twee merken blijven vooralsnog als twee aparte labels bestaan. “Ook al is het wellicht niet vanzelfsprekend om als start-up op het overnamepad te gaan, dit was een once in a lifetime opportunity”, zegt Noor de Bruijn, oprichter van Scottybons.

Volgens het bedrijf ‘vullen de twee merken elkaar aan, omdat ze zich beiden richten op een ander segment’. “Scottybons richt zich op de hoger opgeleide vrouw van dertig jaar en ouder,” aldus de oprichtster. Daarbij krijgen klanten een outfit op maat aan de hand van een intake met een vaste stylist. B-Dressed richt zich echter op een jongere doelgroep, die op basis van maat en budget een formaat box thuisgestuurd krijgt.

Scottybuttons startte in augustus 2016 met persoonlijk stijladvies en kledingboxen op maat voor vrouwen. In het eerste half jaar groeide het bedrijf al met 15 procent. “Binnen de mode retail zijn dat veelzeggende groeicijfers,” zegt de van MS Mode afkomstige De Bruijn. De overname van het in hetzelfde jaar opgerichte B-Dressed betekent een flinke versteviging van de positie op de personal shopping markt.

Naast uitbreiding werkt het personal shopping platform ook aan een mobiel concept, waarbij de klant ook bezocht kan worden. Daarnaast wil het bedrijf expansieren naar het buitenland. De Bruijn: “De Belgische markt biedt bijvoorbeeld veel kansen op het gebied van e-commerce. Het bestedingsniveau van de consument ligt daar boven dat van Nederland. Dat geeft veel mogelijkheden voor Scottybons.”

Beeld: Facebook Socttybons

b-dressed
scottybons