• Home
  • Nieuws
  • Business
  • SCMP Group koopt Mydress.com voor ruim 4,5 miljoen euro

SCMP Group koopt Mydress.com voor ruim 4,5 miljoen euro

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Aziatische uitgeverij SCMP Group zet een eerste stap in de e-commerce met de overname van Mydress.com. De uitgever van de South China Morning Post betaalt 39,7 miljoen Hong Kong dollar (4,53 miljoen euro) voor de in Hong Kong gevestigde online moderetailer. Dat meldt het bedrijf in de Chinese krant.

De Hong Kongse uitgeverij, eigendom van de Maleisische miljardair Robert Kuok Hock Nien, heeft ingestemd met een meerderheidsbelang in Mydress Holdings, de beheerder van Mydress.com. SCMP wordt eigenaar van 56,65 procent van de e-tailer en heeft de optie de resterende aandelen van Mydress over een periode van drie jaar te kopen.

De overeenkomst, voor de SCMP Group de eerste stap buiten de mediabranche, stelt het bedrijf in staat nieuwe mogelijkheden op het gebied van e-commerce te ontdekken. SCMP is uitgever van Chinese edities van mode- en lifestylemagazines als Elle, Esquire, Cosmopolitan en Harper’s Bazaar. “De overname van Mydress ondersteunt het voornemen van SCMP om de digitale ontwikkeling te versnellen,” zo zegt Robin Hu, CEO van de uitgeverij, in een verklaring. “Met Mydress krijgen we een stevige positie in het Hong Kongse e-commerceveld,” voegt Hu toe.

In totaal betaalt de SCMP Group een bedrag van 39,7 miljoen dollar (4,53 miljoen euro) voor de overname van Mydress. Daarvan is 13,6 miljoen dollar (1,55 miljoen euro) voor de bestaande aandelen van de moderetailer, 23 miljoen dollar (2,62 miljoen euro) voor de verdere inschrijving van het vergrote aandelenkapitaal en 3 miljoen dollar (34.000 euro) voor de uitgifte van converteerbare obligaties.

Mydress werd drie jaar geleden opgericht door lokale ondernemers Edmund Wong en Leon Lai. Het modeplatform verkoopt momenteel ruim vijftig merken in kleding, accessoires en lingerie, waaronder Balenciaga, Saint Laurent en Desigual.

mydress
Overname
SCMP Group