Het gros van de schuldeisers van het failliete V&D warenhuis krijgen hun geld niet terug. Het bedrijf heeft voor 355 miljoen euro aan schulden bij meer dan 1800 schuldeisers. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag, dat woensdag is gepubliceerd.

De merknaam V&D, en een aantal submerken zoals Liv en School Campus, is voor een 500.000 euro verkocht aan oud Hema-topman Ronald van Zetten en CoolCat-eigenaren Roland Kahn en Jaco Scheffers. Zij willen in eerste instantie een nieuwe V&D webwinkel beginnen, maar ook een terugkeer naar de winkelstraat is mogelijk. Wanneer de nieuwe webwinkel binnen zes maanden winstgevend is, dan moeten de kopers een deel van de opbrengst afdragen aan het failliete V&D.

Volgens de curatoren bedraagt het saldo op de boedelrekening van V&D 'slechts' 54 miljoen. Dat geld gaat naar preferente schuldeisers zoals de Belastingdienst, voormalige eigenaar Sun Capital en het UWV, waardoor voor overige schuldeisers hoogst waarschijnlijk niets overblijft. De volledige afwikkeling van het faillissement gaat nog wel enige tijd duren, omdat het vrij complex is uit te zoeken welke schuldeiser recht heeft op welk bedrag.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN