• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Schuld van schoenenketen Noë bijna 1 miljoen euro
Schuld van schoenenketen Noë bijna 1 miljoen euro

Business

Schuld van schoenenketen Noë bijna 1 miljoen euro

Door Wendela van den Broek

2 okt. 2019

De schuld van de in september failliet verklaarde schoenenketen Noë blijkt bijna een miljoen euro te zijn. Dat meldt RetailTrends.

Noë heeft volgens de curator, Pieter de Koning, nog schulden uitstaan bij diverse crediteuren en bij de Belastingdienst. Investeerder Dutch Growth heeft een vordering van 750.000 euro uitstaan, terwijl de Belastingdienst nog 65.00 euro eist. Samen met andere partijen komt de schuld uit op 950.000 euro.

De curator liet eerder weten dat een doorstart tot de mogelijkheden behoort, maar dan zou het assortiment wel moeten worden teruggebracht. Inmiddels is niet zeker of een doorstart nog plaats kan vinden. Wel zeker is dat de groothandelsactiviteiten van het merk niet onder het faillissement vallen.

Het van oorsprong Belgische Noë heeft een assortiment van 25 schoenmodellen in maar liefst 88 kleuren. Daarnaast verkoopt het merk ook tassen, sjaals en beauty-producten.

Noë Retail B.V. werd begin september failliet verklaard. De Belgische BV Noë Antwerp - waar de wholesale tak onder valt - is niet in het faillissement betrokken.