• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Schoenwinkels Noë failliet verklaard

Schoenwinkels Noë failliet verklaard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Noë Retail B.V. is failliet verklaard, zo blijkt uit documenten op Rechtspraak.nl. Afgelopen mei opende het nog winkels in Amsterdam en Amstelveen, maar in de documenten zijn alleen de winkels in Breda, Haarlem, Maastricht en Den Haag terug te vinden, naast het hoofdkantoor in Waalwijk.

Noë was van oorsprong een Belgisch merk maar werd enkele jaren terug overgenomen door een Nederlandse partij, zo meldde een persvertegenwoordiger van het merk in mei aan FashionUnited. Het bedrijf staat onder leiding van CEO Jan Stabel. In mei werd nog aangegeven dat de focus van Noë was verschoven naar eigen winkels omdat daar ‘de collectie beter tot zijn recht komt’.

Noë Retail B.V. failliet verklaard

Noë heeft ook een wholesale-tak dankzij het zustermerk N Collectie by Noë. Op wholesale gebied is het merk aanwezig bij 150 verkooppunten. Onder andere Frankrijk en Scandinavië zijn ‘grote afnemers’, aldus de persvertegenwoordiger afgelopen mei. De wholesale tak valt niet onder het faillissement. Naast schoenen verkocht Noë ook tassen, sjaals en beauty-producten.

Het merk meldde begin dit jaar nog in dat vanaf het najaar de manier van werken zou veranderen. De vooraf ingekochte collectie wordt kleiner zodat er meer ruimte is voor flits-collecties. Het zou hierbij gaan om drie trend items per keer en dit moest vier keer per seizoen voorkomen.

Op woensdagochtend is de website van Noë nog live. Daarop is te lezen dat het merk naast de winkels in Breda, Haarlem, Maastricht en Den Haag ook nog winkels in Amsterdam, Amstelveen, en Tonsberg (Noorwegen) heeft naast Fashion corners in zowel België en Nederland.

Editors Note: Aan de originele publicatie is op donderdag 5 september ter verduidelijking toegevoegd: De Belgische BV Noë Antwerp - waar de wholesale tak onder valt - is niet in het faillissement betrokken.

Beeld: Noë Facebook

Noë
noë retail b.v.