• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Schoenenmerk Clarks gered door deal van 100 miljoen pond met LionRock Capital

Schoenenmerk Clarks gered door deal van 100 miljoen pond met LionRock Capital

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Clarks heeft een meerderheidsbelang verkocht aan LionRock Capital. Het Aziatische private equity bedrijf investeert 100 miljoen pond, omgerekend zo’n 110,7 miljoen euro. De familie Clark blijft wel aandeelhouder van het bedrijf, zo blijkt uit een persbericht van het merk.

Clarks geeft aan dat de investering het bedrijf in staat stelt zich beter te positioneren voor de toekomst. Zo zou lange termijn groei mogelijk zijn en kan het merk nieuw leven ingeblazen worden. Ook profiteert Clarks van de expertise van LionRock Capital en biedt de samenwerking kansen voor het 195-jarige Britse merk in China en de rest van de Asia Pacific regio, aldus het persbericht.

De transactie hangt echter nog van een paar dingen af. De aandeelhouders van Clarks moeten de deal goedkeuren maar ook de crediteuren van Clarks moeten het goedkeuren vanwege de CVA (company voluntary arrangement). Een CVA is een overeenkomst tussen een insolvent bedrijf en de crediteuren over de weg voorwaarts. Het plan is om de huren van de winkels aan te pakken. CFO Philip de Klerk van Clarks benadrukt in het persbericht dat op dit moment geen winkelsluitingen worden aangekondigd en dat alle medewerkers en leveranciers van Clarks betaald zullen worden.

Clarks
LionRock Capital