• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Schoenen Torfs wil dit jaar omzet van 2019 evenaren

Schoenen Torfs wil dit jaar omzet van 2019 evenaren

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Website Schoenen Torfs

Schoenen Torfs CEO Wouter Torfs mikt dit jaar op een volledig herstel van het bedrijf. Na een moeilijk (corona)jaar wil de CEO weer op het niveau van 2019 terechtkomen, zo blijkt uit een interview van de CEO met De Tijd.

De CEO deelt met de krant dat de groepsomzet in 2020 daalde met 18 procent. De omzet in de fysieke winkels daalde zelfs met 30 procent, maar daar stond de groei van 74 procent bij de webshop tegenover. Al met al leverde het een omzet van 123 miljoen euro op. De nettowinst kwam neer op 100.000 euro.

“We hebben het overleefd, en zijn er zelfs in geslaagd de schade te beperken,” aldus Torfs tegen de krant. De kleine nettowinst schrijft het bedrijf toe aan de tijdelijke werkloosheidsregeling, een herstructurering waarbij 24 banen verdwenen en het heronderhandelen van huurcontracten.

Tijdens de eerste zes maanden van 2021 zat de omzet van Schoenen Torfs nog maar 10 procent onder 2019. Voor het volledige jaar mikt Torfs zich op een omzet van 152 miljoen euro, waarbij het dus weer op het niveau van voor de pandemie zit.

Schoenen Torfs
Torfs