• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Scherpenheuvel-Zichem en Kringwinkel Hageland slaan handen ineen voor circulaire kledingconsumptie

Scherpenheuvel-Zichem en Kringwinkel Hageland slaan handen ineen voor circulaire kledingconsumptie

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie Credits: Unsplash

Gemeente Scherpenheuvel-Zichem gaat exclusief samenwerken met Kringwinkel Hageland. Dit meldt de nieuwswebsite Made in Be. Het doel van de samenwerking tussen de gemeente en de winkel is om bij te dragen aan ‘het circulaire gebruik van goederen’.

De rol van de gemeente bestaat uit het plaatsen en regelmatig legen van speciale kledingcontainers. Scherpenheuvel-Zichem gaat de samenwerking met Kringwinkel Hageland aan om diverse redenen. “Ze gaan niet alleen de herbruikbare kleding weer te koop aanbieden, maar ook de meer draagbare kleding gebruiken in andere zaken,” aldus Bergmans.

Voordat de kleding te koop wordt aangeboden, wordt het via een vrachtwagen naar het sorteercentrum in Tienen gebracht. Hier wordt de scheiding gemaakt tussen bruikbare en niet-bruikbare kleding. De bruikbare kleding wordt weer opnieuw te koop aangeboden in Kringwinkel Hageland of op een andere manier hergebruikt. Het doel is om meer circulariteit te bevorderen. Met dit initiatief hoopt de gemeente een voorbeeld te zijn. “In totaal hebben we op het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem 57 containers geplaatst,” aldus operationeel manager Dirk Rutten.

Kringwinkel Hageland verzamelt al 28 jaar herbruikbare goederen in het Hageland. Dat gebeurt via de geefpunten aan de winkels, ophalen aan huis en hergebruikcontainers in de recyclageparken. Jaarlijks krijgt de winkel 3.000 ton aan goederen van de inwoners van het Hageland.

Kringloop
Recycling
Tweedehands