• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Scapino is ook failliet verklaard

Scapino is ook failliet verklaard

Door Anne Buis

8 jan 2016

Business

Ook Scapino heeft het niet gered: de schoenenketen is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank van Maastricht. Het was het enige bedrijf van moederbedrijf die nog in uitstel van betaling verkeerde.

John Huppertz en Ben Meijs, de curatoren, zijn nog druk bezig om een doorstart te realiseren. Ze zijn nog in gesprek met een aantal geinteresseerde partijen. Ook hopen ze zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Zowel de winkels als de webwinkels blijven voorlopig open. Ook kunnen klanten nog altijd schoenen ruilen of retourneren.

Volgens het Financieele Dagblad zijn er al drie partijen die tijdens de surseance hadden aangegeven geinteresseerd te zijn in een overname van Scapino. Zo zou de Drentse familie Ziengs een bieder zijn, evenals investeringsmaatschappij Bencis, die Scapino zou willen onderbrengen in de Unlimited Sports Group, waar ook Aktiesport en Perry Sport onder vallen. De derde partij zou de Belgische Europ Shoe Group zijn.

Scapino heeft meer dan 200 winkels en er werken zo’n 2.100 mensen voor de schoenenketen. Het is onderdeel van het failliete Macintosh. Eerder deze week werd er al faillissement aangevraagd voor de andere dochterbedrijven: Dolcis, Invito, Manfield, Steve Madden en Pro Sport. Het Belgische Brantano heeft als enige nog geen uitstel van betaling of faillissement aangevraagd.

Macintosh verkeerde al tijden in zwaar weer, en verkocht de afgelopen jaren al verschillende takken van de onderneming, zoals Kwamtum, Halfords en Belcompany. Vorig jaar rapporteerde het bedrijf een verlies van 101 miljoen euro. Er zijn zo’n 500 winkels gevestigd in de Benelux, en in totaal werken er 5.500 medewerkers.

Macintosh
Scapino