Samenwerking Yoox en Net-a-Porter bezegeld

Het was natuurlijk in maart dit jaar al bekend dat Yoox en Net-a-Porter samen verder zouden gaan, maar nu is de deal echt rond. De aandeelhouders van Yoox hebben de fusie goedgekeurd en de handtekeningen zijn gezet.

Net-a-porter oprichtster Natalie Massenet blijft lid van de Raad van Bestuur en wordt executive chairman. Federico Marchetti, oprichter van Yoox, wordt CEO van het bedrijf, met de naam: Yoox Net-a-Porter Group.

De Yoox Group is de wereldwijde online retailpartner voor luxe modemerken, met de online multibrand stores Yoox.com, Thecorner.com en Shoescribe.com. De groep is ook partner van het Franse luxemode concern Kering. De twee partijen hebben een joint venture gesloten voor het beheer van mono-brand online winkels van verschillende luxe merken van Kering.

De Net-a-Porter Group is marktleider in luxe fashion e-commerce met drie online multibrand winkels: Net-a-porter.com, Mrporter.com en Theoutnet.com. Het is gevestigd in Londen en heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Hong Kong.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN