• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Safilo Group en Stuart Weitzman gaan samen brillen maken

Safilo Group en Stuart Weitzman gaan samen brillen maken

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: het Safilo-hoofdkantoor in Padua. Beeld: Safilo Group

Het Amerikaanse schoenen- en tassenlabel Stuart Weitzman gaat een eigen brillenlijn ontwikkelen in samenwerking met brillenproducent Safilo Group. Dat blijkt uit een persbericht op de Safilo-website. Het is de eerste stap voor Stuart Weitzman in de brillencategorie.

Safilo Group en Stuart Weitzman hebben een overeenkomst ondertekend voor de periode tussen nu en juni 2029. In die periode zal Safilo een eerste brillencollectie voor Stuart Weitzman ontwerpen, produceren en distribueren.

‘Deze overeenkomst markeert de entree van het gewilde schoenenmerk in de brillenwereld’, zegt Angelo Trocchia, CEO van Safilo Group. ‘We kijken ernaar uit om een karakteristiek ontworpen lanceercollectie op de markt te brengen.’

Stuart Weitzman werd in 1986 opgericht en is gevestigd in New York. Het wordt internationaal verkocht, onder meer via de eigen website en platforms als Farfetch en Zalando. Safilo Group bestaat al sinds 1934, en produceert brillen voor onder meer Levi’s, Marc Jacobs, Missoni, Moschino en Tommy Hilfiger.

Safilo
Safilo Group
Stuart Weitzman